17 Nisan 2017 Pazartesi

Zaman makinesi

Hiç yorum yok



Zaman makinesi

Geçmişe ve geleceğe gidebilmek çoğu insanın hayali,kimine göre imkansız,kimine göre yıllar,kimine göreyse yüzyıllar sonra gerçekleşecek bir düş.Zaman değişken bir çizgi,zaman başlanılan noktaya dönülen bir çember,zaman gerisi silinen saatlerin tiktak'larıyla birlikte oluşmakta olan,sürekli doğan, hep ileriye giden bir yol. Zamanın tarifleri de zaman gibi değişken. Zaman aslında elimize alıp uzatıp kısaltabileceğimiz bir lastik, parmaklarımızla yoğurabileceğimiz bir oyun hamuru,zaman yazılmakta olan bir kitap değil ,yazılmış tamamlanmış bir kitap.Sadece sahifeleri çevirebilecek güce ve yeteneğe muhtacız.Felçli bir insan gibi rüzgarın çevirdiği sahifelerle yetinip bir sonraki sahifenin açılmasını beklemek düşünen ,merak eden,araştıran insan için böyle eli kolu bağlı durmak hiç de tatmin edici değil.Oysa ne elimiz ne de kolumuz bağlı.Bizler küçük pratiklerle zamanda yolculuğun gerçekliğini yaşayabiliriz.Hepimiz zaman makinesine sahibiz fakat çoğumuz bunun farkında dahi değiliz.falsaati.com olarak soruyoruz insan beyninden daha mükemmel bir zaman makinesi yapılabilir mi?Zaman makinesini tasarlayacak ve üretecek olan bizim beyinlerimiz değil mi?

Değil dünyanın en hızlı otosu.Bilim ve teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanıp kainatın en hızlı aracını yapabilsek acaba bu aracın hızı beynimizdeki hıza erişebilir mi?Düşünce hızı gibi böylesine muazzam bir sürate ulaşacak hiç bir araç yapılamaz. Binlerce,milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki seçilen bir hedefe o hedefi düşleyip orada olduğunuzu düşündüğünüz an ulaşmışsınızdır.Binlerce ışık yılı hızla giden aracınız ise daha yolun başındadır.

Her insan zengin olmak ister,en kolay zengin olma yolu ise elbetteki şans oyunları, talih oyunlarında kazanmaktır. Zaman makinesi yapabirseniz mesela önünüzdeki haftanın gazetesini bir hafta önceden okumanız ve zaman makinesi sayesinde sayısal loto,süper loto,on numara,şans topu,iddia,at yarışları gibi talih oyunlarının sonuçlarını çok önceden öğrenip oynayarak zengin olmanız mümkündür.falsaati.com sizlere bu hizmeti verecek. Düşünen,sorgulayan ,bilmek isteyen herkesi aydınlatmak fal saati.com'un görevi. Biz falsaati.com olarak üzerimize düşen görevi yerine getirecek fal saati.com sayfalarında zaman makinesinin anlaşılır,basit bir modelini sizlerin evlerinizde uygulayabileceğiniz şekilde bilgilerinize sunacağız.Bu makinenin oluşturulabilmesi için beyin gücü ve kolaylıkla temin edebileceğimiz pahalı olmayan araç gereçlerden başka hiç bir şeye ihtiyacımız yok.falsaati.com 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

News widget

ÜNIVERSITE REFORMU Atatürk, Türkiye’nin hayatının bütün alanlarında olduğu gibi öğretim alanında da yeni bir yol çizerek ülkemizin maddi ve manevi gelişmesine yön vermiştir. Bu yönü belirten en güzel sözü 1935’te Ankara’da kurulan Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinin girişinde yazılı olan : «Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir.» sözüdür.Türklerin ilk yüksek öğrenim kurumlan olan medreseler, genellikle islam dini esaslarına uygun bilgiler okutuluyorlardı. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’da yaptırdığı ilk medrese bugünkü İstanbul Üniversitesinin başlangıcı sayılabilir. XVI. yüzyılın sonuna kadar intizamlarını koruyan medreselerin, sonraları çeşitli sebeplerle yetersiz kişilerin müderrislik yapmaya başlamaları yüzünden bozuldukları, bir türlü düzeltilemedikleri bilinmektedir. Tanzimatm ilanından sonra, İstanbul’da medreselerin yerine bir Darülfünun kurulması uygun görülmüşse de ilk açılan Darülfünun iki yıl sonra kapatılmıştı. Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında Darülfünunu Osmani, İstanbul Darülfünunu adını alarak tüzel kişilik ve bilimsel özerklik kazanmıştı. Tıp, Hukuk, Edebiyat, Fen ve İlahiyat Fakültelerinden oluşuyordu.İstanbul Darülfünununun, Türk inkılaplarının hazırlanması ve yürütülmesinde yeteri kadar yardımcı olmaması ve hatta bunlardan bazılarına karşı çıkması ya da pasif direnişe geçmesi ve Darülfünunda ciddi bir İlmi çalışma olmaması, hocaların orijinal İlmi çalışmalar yapmamaları ve bilimsel eser verememeleri üzerine Atatürk, Darülfünunun ıslahı için İsviçre’den Profesör Albert Malch’ı getirtmiş ve onun hazırladığı rapor esas alınarak İstanbul Darülfünunu kaldırılmıştır. Darülfünunu kaldıran 31.5.1933 tarih ve 2252 sayılı kanun, İstanbul Üniversitesine bağlı bir üniversite kurulmasını öngörüyordu. Bu kanunla İstanbul Üniversitesine bağlı olarak Tıp, Hukuk, Edebiyat, Fen Fakülteleri kurulmuştur.Atatürk’ün üniversite reformu genellikle Alman Üniversite modeline göre yapılmış olup Rektörü, Dekanları ve Fakülteleri ile denenmiş Alman modeline göre yapılmış Üniversite Reformu,' Atatürk’ün eğitim ve öğretim alanında yaptığı inkılapların en müstesna parçasını oluşturur. Başlangıçta, İstanbul Üniversitesinde ve Ankara’da kurulduğunu yukarıda belirttiğimiz Hukuk ve Dil Tarih ve Coğrafya Fakültelerinde kırk kadar Alman bilim adamının görev alması, Üniversite Reformunun başarılı sonuçlar vermesinde değerli bir etken olmuştur.Atatürk’ün hayatında Ankara’da. açılan son yüksek okul da Siyasal Bilgiler Okulu’dur. Bugün Fakülte olan bu okul, Mekteb-i Mülkiye’nin bu adla 1936 - 1937 ders yılında Ankara’ya taşınmasıyla öğrenim hayatını Ankara’da sürdürmeye başlamıştır.

Your News

Ads

Action Games

Avatar

War Heroes

Popular Posts

No Mercy