26 Nisan 2017 Çarşamba

Limon Suyunun Faydaları

Hiç yorum yok





Sabah uyandıktan sonra, limon suyu içerek güne başlamanın faydalarından bahsetmek istiyorum. Uyanınca limon suyu içmek, ferahlatıcı bir etki ile uyanmanıza yardımcı olduğu gibi, zengin C vitamini, B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, antioksidan ihtiva etmesi ile de detoksifikasyon sağlayacaktır.
Limon suyunun pek çok faydası vardır. Bu yazıda size en önemli 14 yararından bahsetmek istiyorum:
1) Sindirim sistemine yararları
Mide suyu ile limon suyu benzer bir yapıya sahiptir. Sindirime ve sindirim sistemindeki toksinlerin atılmasında yardımcıdır. Limon suyu, hazımsızlık, mide ekşimesi, şişkinlik ve kabızlığa iyi gelir. Ayrıca safra üretimini artırır, dışkıyı yumuşatır ve kabızlığı önler.
2) Bağışıklığı sisteminin kuvvetlendirir
Limon suyu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Özellikle soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarla mücadelede yardımcıdır. Bunu zengin c vitamini sayesinde sağlamaktadır. C vitamini, bağışıklık sistemi için önemli bir vitamindir. Ayrıca C vitamini, demir emiliminde rol oynayarak, emilimini artırır.
3) Enerjinizi artırır
Limon suyu, enerjinizi artırır ve ruh halinizi iyileştirir.
4) Vücudun su ihtiyacına destek olur
Bol su içmek sağlığımız açısından çok önemlidir. Özellikle yaz aylarında vücudun su ihtiyacı artmaktadır ancak pek çok insan yeterince su içmiyor, içemiyor. Limon suyu içmek hem su ihtiyacınızı destekler ve suya göre daha çok tüketilebilmektedir.
5) Cildinizi gençleştirip sağlık kazandırır
Limon, serbest oksijen radikallerinin oluşturduğu hasarı önleyen antioksidanlardan zengindir. Bu serbest oksijen radikalleri cildin erken yaşlanmasından da sorumludur. C vitamininden zengin olan limon suyu, C vitamini sayesinde, kırışıklıkların ve cilt lekelerini oluşumunu azaltmada ve önlemeye yardımcı olur, cildin elastikiyetini korur.
6) Enflamasyonu (İltihabı) azaltır
Limon, eklemlerde biriken ürik asidin kaldırılmasını sağlamaktadır. Ürik asit özellikle gut hastalığında eklemlerde birikerek ağrılı eklem iltihaplanmasına neden olmaktadır.
7) Kilo vermede yardımcı olur
Tek başına limon suyu içerek kilo vermeyi beklemek mucizevi bir beklenti olur. Ancak yaptığınız diyete limon suyu eklemek daha hızlı kilo vermenize yardımcı olabilmektedir. Öğün aralarında limon yemek veya limon suyu içmek, açlığı yatıştırıp metabolizmayı hızlandırmaktadır.
8) Vücudu alkalize eder
Limon ekşi bir tat olmasına rağmen, sanılanın aksine asit değil dünyadaki en alkali kaynaklardan bir tanesidir. Vücuttaki asidik ortamın, obezite, diyabet, Alzheimer, kanser gibi önemli hastalıklara katkı sağlayabilmektedir. Bunun için vücut dengesinin alkali düzeyde olması önerilmektedir.
9) Vücudu temizler
Limon ve limon suyu, vücuttaki zararlı toksinleri temizlemede yardımcı bir kaynaktır. Limon suyu, karaciğeri uyararak enzimlerin salgılanmasını artırır ve toksinlerin temizlemesine yardımcı olur. Limon suyu ayrıca idrar söktürücü etki yaratarak böbrekler aracılığı ile de toksinlerin atılmasına katkı sağlar. Aynı zamanda idrarın alkali olmasını sağlayarak idrar yolu enfeksiyonlarının gelişmesini engeller. Özellikle sık idrar yolu enfeksiyonu geçiren kişiler için limon veya limon suyu çok yararlıdır. Limon suyu, yukarıda da bahsettiğimiz gibi kolonun bağırsakların temizlenmesine de yardımcıdır.
10) Antibakteriyel ve Antiviral etkileri vardır
Limon ve limon suyu antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Bu özelliği sayesinde, soğuk algınlığı, grip, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı rol üstelenir.
11) Balgam söktürücü
Limon suyu, mukus ve balgam oluşumunu azaltmaya yardımcı olur.
12) Ağız ve diş sağlığı
Limon, hem ferah bir nefes sağlar, hem de ağızdaki bakterilerle mücadelede yardımcı olur. Limon suyunu sulandırmadan kullanmaktan kaçının, çünkü limondaki sitrik asit diş minesine zarar verebilir.
13) Beyin ve sinir sistemine yararları
Limon, potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Bundan dolayı, beyin ve siniz sistemi sağlığı açısından olumlu etkiler gösterir. Limon suyu, depresyon ve stres ile mücadelede destek sağlayabilir.
14) Kansere karşı koruyucu
Limon, antioksidanlardan zengin olduğu için, cildi yaşlanmalara karşı korur, aynı zamanda çeşitli kanser türlerinin riskinin azaltılmasında yardımcı olur. Limon suyu asit ortamı nötralize eder. Kanser hücreleri asidik ortamı daha çok sever ve büyür. Limon suyu vücudu alkalize ederek, kansere yakalanma riskini azaltabilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

News widget

ÜNIVERSITE REFORMU Atatürk, Türkiye’nin hayatının bütün alanlarında olduğu gibi öğretim alanında da yeni bir yol çizerek ülkemizin maddi ve manevi gelişmesine yön vermiştir. Bu yönü belirten en güzel sözü 1935’te Ankara’da kurulan Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinin girişinde yazılı olan : «Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir.» sözüdür.Türklerin ilk yüksek öğrenim kurumlan olan medreseler, genellikle islam dini esaslarına uygun bilgiler okutuluyorlardı. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’da yaptırdığı ilk medrese bugünkü İstanbul Üniversitesinin başlangıcı sayılabilir. XVI. yüzyılın sonuna kadar intizamlarını koruyan medreselerin, sonraları çeşitli sebeplerle yetersiz kişilerin müderrislik yapmaya başlamaları yüzünden bozuldukları, bir türlü düzeltilemedikleri bilinmektedir. Tanzimatm ilanından sonra, İstanbul’da medreselerin yerine bir Darülfünun kurulması uygun görülmüşse de ilk açılan Darülfünun iki yıl sonra kapatılmıştı. Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında Darülfünunu Osmani, İstanbul Darülfünunu adını alarak tüzel kişilik ve bilimsel özerklik kazanmıştı. Tıp, Hukuk, Edebiyat, Fen ve İlahiyat Fakültelerinden oluşuyordu.İstanbul Darülfünununun, Türk inkılaplarının hazırlanması ve yürütülmesinde yeteri kadar yardımcı olmaması ve hatta bunlardan bazılarına karşı çıkması ya da pasif direnişe geçmesi ve Darülfünunda ciddi bir İlmi çalışma olmaması, hocaların orijinal İlmi çalışmalar yapmamaları ve bilimsel eser verememeleri üzerine Atatürk, Darülfünunun ıslahı için İsviçre’den Profesör Albert Malch’ı getirtmiş ve onun hazırladığı rapor esas alınarak İstanbul Darülfünunu kaldırılmıştır. Darülfünunu kaldıran 31.5.1933 tarih ve 2252 sayılı kanun, İstanbul Üniversitesine bağlı bir üniversite kurulmasını öngörüyordu. Bu kanunla İstanbul Üniversitesine bağlı olarak Tıp, Hukuk, Edebiyat, Fen Fakülteleri kurulmuştur.Atatürk’ün üniversite reformu genellikle Alman Üniversite modeline göre yapılmış olup Rektörü, Dekanları ve Fakülteleri ile denenmiş Alman modeline göre yapılmış Üniversite Reformu,' Atatürk’ün eğitim ve öğretim alanında yaptığı inkılapların en müstesna parçasını oluşturur. Başlangıçta, İstanbul Üniversitesinde ve Ankara’da kurulduğunu yukarıda belirttiğimiz Hukuk ve Dil Tarih ve Coğrafya Fakültelerinde kırk kadar Alman bilim adamının görev alması, Üniversite Reformunun başarılı sonuçlar vermesinde değerli bir etken olmuştur.Atatürk’ün hayatında Ankara’da. açılan son yüksek okul da Siyasal Bilgiler Okulu’dur. Bugün Fakülte olan bu okul, Mekteb-i Mülkiye’nin bu adla 1936 - 1937 ders yılında Ankara’ya taşınmasıyla öğrenim hayatını Ankara’da sürdürmeye başlamıştır.

Your News

Ads

Action Games

Avatar

War Heroes

Popular Posts

No Mercy